Számítástechnikai, informatika programok (1-12. osztály)

INFORMATIKAI PREZENTÁCIÓK

A lemez bemutatókat tartalmaz az informatika tanítás témaköreihez. Használható projektoros vetítésnél, digitális táblához, egyéni tanuláshoz.

Az alábbi témakörök találhatók a lemezen:

Informatikai Prezentációk

 • Hálózatok, internet
 • Képfeldolgozás
 • Weboldal készítés
 • Szövegszerkesztés
 • Táblázatkezelés,
 • Prezentáció készítés
 • Informatikai alapok, operációs rendszer

Szükséges szoftver: legalább Windows XP, Microsoft PowerPoint.

Bruttó ár: 10.668,-Ft
 

SZÁMÍTÁSTECHNIKA CD

Benne 12 db program:

 1. „DOS 6.0“: a DOS 6.2 verzió legfontosabb parancsairól tanult ismereteket kéri számon,
 2. „SZÁMTECH“: A program szemléletesen tanítja a hardver eszközöket, a billentyűzetet, a szoftverek csoportosítását, a számítástechnika történetét és az MS-DOS parancsokat;
 3. „NORTON“: a Norton Commander használatát gyakoroltató program;
 4. „BILLENTYŰZET“: a billentyűzet gyakoroltatását segíti elő (2 db program). Az elkövetkező programok 5-10. osztálynak, és az OKJ szerinti szakmákban az informatika, ill. számítástechnika tantárgy oktatásához készült. A kerettanterv előírásai szerinti tananyagokat tartalmazza. Az oktatóprogramok használatához Microsoft Power Point program szükséges.
 5. „Alapfogalmak“;
 6. Számítástechnika története“;
 7. „Operációs rendszerek“;
 8. „Szövegszerkesztés“;
 9. „Táblázatkezelés“;
 10. „Tömörítők“;
 11. „Vírusok“.
 12. „Algoritmusok“: A programozásban használt elemi algoritmusok és az egyszerűbb keresések működését mutatja be. Bár a különböző programnyelveken máshogy valósíthatók meg az utasítássorok, de az algoritmusok elvi-logikai felépítése és működése azonos. Interaktív kiegészítő-demonstráló eszköz, mellyel ezek a folyamatok működés közben láthatóak, értelmezhetőek. A program célja ezen algoritmusok bemutatása látványos formában, melynek segítségével hamarabb megérthető működésük.

Bruttó ár: 15.875,- Ft

INFORMATIKAI FELADATLAPOK CD

A kezdőoldalon az informatika témakörökből lehet választani, és a kiválasztott témakörhöz  kérdéssor kerül megjelenítésre. Minden témakörből 5 kérdéssorozat készült, egy sorozat átlagban 10 kérdésből áll. A kérdések lehetnek feleletválasztásosak, mondatkiegészítéses, párosításos, vagy sorba állításos kérdések. Minden kérdésre történő válaszadás interaktív módon történik, ill. ugyanígy a kérdésekre adott válasz ellenőrzése is. A feldolgozott témakörök a következők: Alapfogalmak; Szövegszerkesztés; Táblázatkezelés; Prezentáció készítés; Hálózatok, internet használat.

Bruttó ár: 5.993,- Ft

 

Ugrás az oldal tetejére!